2008. október 9., csütörtök

Finom könnyű salátaféle

Hozzávalók:
  • 20 dkg szalámi (sonkás), 3 nagy savanyú uborka (vagy friss), 3 szelet olajos paprika (vagy friss kalifornia, ha szines, annál jobb), 3 tojás megfőzve, fél üveg tartármártás, 1 dc víz + 1 kk ételízesítő (vegeta), 1 nk zselatin + 1,5 dc víz (felmelegíteni)

Elkészítés:
  1. a szalámit, a zöldségeket, és a tojások fehérjét kis kockákra felvagdosni, vmi tálban jól öszzekeverni
  2. a tojássárgáját összetörni villával, majd öszzekeverni a tartármártással, majd hozzáadni a langyos zselatint
  3. ezt mind jól öszzekeverni, s vmilyen formába (őzgerinc) kiönteni, majd hagyni a hűtőben megdermedni.
Tálalás:
  • felszeletelve, kenyérrel
  • jó vendégvárásra is, szeretik

Nincsenek megjegyzések: