2008. szeptember 16., kedd

Egyszerű jogurtos torta

Hozzávalók:
2db jogurt vagy tejföl, 4 ek cukor (ha kristálycukrnál el kell keverni, ne hogy darabos maradjon), 2-2,5 ek zselatin, 1,5-2 dl víz, 1-2 db alma kicsikre felkockázva.

Elkészítés:
A vízben old fel a cukrot, majd hadd a zselatint megduzzadni benne, 20 perc elteltével felmelegíteni, hogy minden elolvadjon, s áttetsző legyen. De nem szabad forralni. Majd tedd bele a jogurtot, jól keverd el, majd az almát. Egy két óra elteltével már fogyasztható is.
Ki lehet még próbálni, hogy egy kevés felvert tehszínhabot keversz a jogurthoz. Így egy kicsit krémesebb ízt kapsz, s nem érezni a tejfölt.

Rászánt idő:
10 perc + 3 óra várakozás

Nincsenek megjegyzések: